Du är här:Start > Om oss > Vår tro > Konfa

Jesus i centrum

Vår tro har Jesus Kristus i centrum. Vår längtan är därför att hans liv, och hans död och uppståndelse, ska utmana och forma våra liv så att Guds kärlek blir synlig, en kärlek som sträcker sig till alla människor. Söderhöjdskyrkan ska därför vara en öppen gemenskap där tro, tvivel och gudslängtan får plats samtidigt.

Vi räknar med Guds närvaro i världen och i våra liv genom den helige Ande. Världen är en komplicerad plats att leva i, men vi tror att Gud kan och vill förändra omständigheter och ge människor nytt hopp och en djup mening med livet.

Vår tro säger oss att himlen en dag ska omfamna jorden. För Gud är hela skapelsen viktig. Vi vill därför samverka med alla goda krafter som arbetar för ett mänskligare och vänligare samhälle, för en värld som andas Guds villkorslösa kärlek.

Vår tro är i grunden densamma som för alla kristna kyrkor. Vi ansluter oss därför till de klassiska trosbekännelser som den kristna kyrkan haft genom årtusenden – den apostoliska och den nicenska trosbekännelsen. Vi hör också till den evangelikala kyrkan i världen vars bekännelse fått ett uttryck i bl.a. Lausannedeklarationen.

Apostoliska trosbekännelsen (från början av 200-talet)

Nicenska trosbekännelsen (från 381 e.Kr.)

Lausannedeklarationen

Konfa

Folder i pdf

Vad är meningen med livet? Vem är jag? Varför är livet som det är? Vad är kärlek? Finns Gud? Vem är Jesus och varför ska jag bry mig om honom? Vad är det att vara kristen?

Konfirmation i Söderhöjdskyrkan är en skön blandning av allvar och skoj. Om du är nyfiken på frågor som rör ditt liv så kommer du att gilla konfirmationstiden. Vi funderar på några av livets stora frågor, lär känna nya vänner, åker på läger, fikar och hänger tillsammans.

Vi är ett blandat gäng med ledare som vill att varje konfirmand ska få ett oförglömligt år fyllt med undervisning, äventyr, fika, gemenskap och skratt med Jesus i centrum.

Vem får vara med?

Konfa Söderhöjd är för dig som går i 8:an eller 9:an. För att bli konfirmand behöver du inte veta vad du tror eller kalla dig kristen. Här får du chansen att ta reda på vad kristen tro innebär tillsammans med andra konfirmander och ledare. För att delta i konfaläsningen hos oss behöver du inte vara döpt, vi tänker inte att man konfirmerar sitt dop. I konfirmationen bekräftar vi dig som människa, du får veta att du är bekräftad av Gud och du har möjlighet att själv ta ställning till om du vill tro på Gud eller inte.

Vad gör man?

Att delta i konfaläsningen är ett bra sätt att få möjlighet att samtala om viktiga livsfrågor, dela tankar och erfarenheter med andra tonåringar och vuxna samt att få kunskap om grunderna i kristen tro - allt i en miljö där man lyssnar och visar respekt för varandra.

Hur ofta ses vi?

En fredag i månaden och en söndag i månaden har vi konfirmationsläsning, kan dock ändras vid behov. Dessutom blir det ett antal gudstjänstbesök, läger och hajker.

Övrig info

Intresseanmälan så snart som möjligt  till: erik.hjelmfors@gmail.com eller 072-310 73 08

Vi har en förträff 17 maj och startar upp på riktigt den 6 september.

Erik Hjelmfors

erik@soderhojdskyrkan.se