Du är här:Start > Om oss > Vår tro > Impact

Jesus i centrum

Vår tro har Jesus Kristus i centrum. Vår längtan är därför att hans liv, och hans död och uppståndelse, ska utmana och forma våra liv så att Guds kärlek blir synlig, en kärlek som sträcker sig till alla människor. Söderhöjdskyrkan ska därför vara en öppen gemenskap där tro, tvivel och gudslängtan får plats samtidigt.

Vi räknar med Guds närvaro i världen och i våra liv genom den helige Ande. Världen är en komplicerad plats att leva i, men vi tror att Gud kan och vill förändra omständigheter och ge människor nytt hopp och en djup mening med livet.

Vår tro säger oss att himlen en dag ska omfamna jorden. För Gud är hela skapelsen viktig. Vi vill därför samverka med alla goda krafter som arbetar för ett mänskligare och vänligare samhälle, för en värld som andas Guds villkorslösa kärlek.

Vår tro är i grunden densamma som för alla kristna kyrkor. Vi ansluter oss därför till de klassiska trosbekännelser som den kristna kyrkan haft genom årtusenden – den apostoliska och den nicenska trosbekännelsen. Vi hör också till den evangelikala kyrkan i världen vars bekännelse fått ett uttryck i bl.a. Lausannedeklarationen.

Apostoliska trosbekännelsen (från början av 200-talet)

Nicenska trosbekännelsen (från 381 e.Kr.)

Lausannedeklarationen

Impact

Impact är Söderhöjdskyrkans ungdomsgrupp med ett härligt gäng ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern som träffas på fredagar kl 19-23. Oftast håller vi hus i Söderhöjdskyrkan om vi inte är ute på äventyr. Vi hittar på roliga aktiviteter, delar livet, pratar om och med Gud. Till Impact är du välkommen oavsett om du är uppväxt i kyrkan, ny i tron eller bara nyfiken på vad vi gör. Om du vill ha mer information om vad som händer så kan du kontakta vår ungdomsledare Simon Olsson på simon@soderhojdskyrkan.se

Mer under Ungdom