Jesus i centrum

Vår tro har Jesus Kristus i centrum. Vår längtan är därför att hans liv, och hans död och uppståndelse, ska utmana och forma våra liv så att Guds kärlek blir synlig, en kärlek som sträcker sig till alla människor. Söderhöjdskyrkan ska därför vara en öppen gemenskap där tro, tvivel och gudslängtan får plats samtidigt.

Vi räknar med Guds närvaro i världen och i våra liv genom den helige Ande. Världen är en komplicerad plats att leva i, men vi tror att Gud kan och vill förändra omständigheter och ge människor nytt hopp och en djup mening med livet.

Vår tro säger oss att himlen en dag ska omfamna jorden. För Gud är hela skapelsen viktig. Vi vill därför samverka med alla goda krafter som arbetar för ett mänskligare och vänligare samhälle, för en värld som andas Guds villkorslösa kärlek.

Vår tro är i grunden densamma som för alla kristna kyrkor. Vi ansluter oss därför till de klassiska trosbekännelser som den kristna kyrkan haft genom årtusenden – den apostoliska och den nicenska trosbekännelsen. Vi hör också till den evangelikala kyrkan i världen vars bekännelse fått ett uttryck i bl.a. Lausannedeklarationen.

Apostoliska trosbekännelsen (från början av 200-talet)

Nicenska trosbekännelsen (från 381 e.Kr.)

Lausannedeklarationen

Församlingsintro

Församlingsintro är för dig som funderar på att bli medlem i Söderhöjdskyrkan eller bara är nyfiken på församlingen.

Vi möts en söndagseftermiddag eller en kväll, äter tillsammans och samtalar om församlingens bakgrund, tro och funktion.

För mer information kontakta pastor Erik Hjelmfors

Anmäl dig till församlingsintro på info@soderhojdskyrkan.se

Erik Hjelmfors

erik@soderhojdskyrkan.se