Söderhöjdskyrkans nya pastor

Söderhöjdskyrkan har ny pastor så självklart måste han få presentera sig själv:

Jag heter Erik Hjelmfors, är från Linköping och fyller 42 år i sommar. Jag är en inbiten serietidningsälskare som gillar att möta nya människor med passionerade intressen vilket har fått mig att pröva flera olika nya saker senaste två åren (thaiboxning, dykning, klättring, skidåkning, beachvolleyboll, bl a). Att äntligen bo i Stockholm med alla brokiga människor och mötesplatser är väldigt kul! Jag har en bakgrund som fritidspedagog, folkbildare och teologstudent. Sedan alldeles nyligen är jag pastor på halvtid i Söderhöjdskyrkan.

Jag är själv inte uppvuxen i kyrkan men kyrkan vann mitt hjärta när jag insåg att det är genom att dela tron tillsammans med andra som Jesus kommer till oss. De senaste tio åren har jag varit på besök i Söderhöjdskyrkan nu och då. Den varma stämningen i gudstjänsterna har lockat och berört och min känsla har alltid varit att om jag bodde i Stockholm så skulle jag vilja vara en del av den här kyrkan. Jag ser verkligen fram emot att få jobba som pastor i Söderhöjdskyrkan.

Publicerat den 8 april