Du är här:Start > Om oss > Lediga tjänster > Konfa

Lediga tjänster: Ungdomsledare, pastor

Ungdomsledare

Tillsvidare, deltid 50 procent eller 2 personer på 25% var, tillträde enligt överenskommelse

Om församlingen

Söderhöjdskyrkan är en del av Evangeliska Frikyrkan och ligger vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm. Församlingen består av ca 200 medlemmar och nästan 80 barn och tonåringar i vårt nätverk. Söderhöjdskyrkan Ung ansvarar för barn-, tonårs- och familjearbetet i församlingen.

Personalteamet består av tre pastorer, en ungdomsledare, en barn- och familjekoordinator samt en administratör.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.soderhojdskyrkan.se.

Om tjänsten

Arbetet innefattar att ha ansvar för tonårs- och ungdomsverksamheten i samarbete med Söderhöjdskyrkan Ung. Arbetet handlar bland annat om att planera och delta i ungdomssamlingar, ungdomshemgrupper, läger med mera. Ledarskapet utövas i nära samspel mellan församlingens övriga ledare och pastorer.

Om dig

Vi söker dig som brinner för ungdomar, har en längtan efter att förmedla tro på Jesus till ungdomar och är van vid att umgås med ungdomar. Vi ser också gärna att du har gått en bibelskola.

För frågor om tjänsterna eller om församlingen kontakta Johanna Pettersson, johannape52@gmail.com eller 0709-75 00 15.

Skicka din ansökan till info@soderhojdskyrkan.se. Vi intervjuar löpande.

Konfa

Folder i pdf

Vad är meningen med livet? Vem är jag? Varför är livet som det är? Vad är kärlek? Finns Gud? Vem är Jesus och varför ska jag bry mig om honom? Vad är det att vara kristen?

Konfirmation i Söderhöjdskyrkan är en skön blandning av allvar och skoj. Om du är nyfiken på frågor som rör ditt liv så kommer du att gilla konfirmationstiden. Vi funderar på några av livets stora frågor, lär känna nya vänner, åker på läger, fikar och hänger tillsammans.

Vi är ett blandat gäng med ledare som vill att varje konfirmand ska få ett oförglömligt år fyllt med undervisning, äventyr, fika, gemenskap och skratt med Jesus i centrum.

Vem får vara med?

Konfa Söderhöjd är för dig som går i 8:an eller 9:an. För att bli konfirmand behöver du inte veta vad du tror eller kalla dig kristen. Här får du chansen att ta reda på vad kristen tro innebär tillsammans med andra konfirmander och ledare. För att delta i konfaläsningen hos oss behöver du inte vara döpt, vi tänker inte att man konfirmerar sitt dop. I konfirmationen bekräftar vi dig som människa, du får veta att du är bekräftad av Gud och du har möjlighet att själv ta ställning till om du vill tro på Gud eller inte.

Vad gör man?

Att delta i konfaläsningen är ett bra sätt att få möjlighet att samtala om viktiga livsfrågor, dela tankar och erfarenheter med andra tonåringar och vuxna samt att få kunskap om grunderna i kristen tro - allt i en miljö där man lyssnar och visar respekt för varandra.

Hur ofta ses vi?

En fredag i månaden och en söndag i månaden har vi konfirmationsläsning, kan dock ändras vid behov. Dessutom blir det ett antal gudstjänstbesök, läger och hajker.

Övrig info

Intresseanmälan så snart som möjligt  till: erik.hjelmfors@gmail.com eller 072-310 73 08

Vi har en förträff 17 maj och startar upp på riktigt den 6 september.

Erik Hjelmfors

erik@soderhojdskyrkan.se