Du är här:Start > Om oss > Lediga tjänster

Ungdomsledare

Tillsvidare, deltid 50 procent, tillträde enligt överenskommelse

Om församlingen

Söderhöjdskyrkan är en del av Evangeliska Frikyrkan och ligger vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm. Församlingen består av ca 200 medlemmar och nästan 80 barn och tonåringar i vårt nätverk. Söderhöjdskyrkan Ung ansvarar för barn-, tonårs- och familjearbetet i församlingen.

Personalteamet består av tre pastorer, en ungdomsledare, en barn- och familjekoordinator samt en administratör.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.soderhojdskyrkan.se.

Om tjänsten

Arbetet innefattar att ha ansvar för tonårs- och ungdomsverksamheten i samarbete med Söderhöjdskyrkan Ung. Arbetet handlar bland annat om att planera och delta i ungdomssamlingar, ungdomshemgrupper, läger med mera.

Ledarskapet utövas i nära samspel mellan församlingens övriga ledare och pastorer.

Om dig

Vi söker dig som brinner för ungdomar, har en längtan efter att förmedla tro på Jesus till ungdomar och är van vid att umgås med ungdomar. Vi ser också gärna att du har gått en bibelskola.

För frågor om tjänsterna eller om församlingen kontakta Johanna Pettersson, johannape52@gmail.com eller 0709-75 00 15.

Skicka din ansökan till info@soderhojdskyrkan.se. Vi intervjuar löpande.

Söderhöjdskyrkan i Stockholm söker

Tillsvidare, deltid 50 procent, tillträde efter
sommaren eller enligt överenskommelse

Som pastor på deltid i Söderhöjdskyrkan ingår du i ett pastorsteam där ni
tillsammans leder församlingen och där ditt speciella fokus är unga vuxna i åldrarna 19- 30 år. Vi värdesätter att var och en får komma som den är och vi har en vilja att nå ut till fler individer om Jesus. Är detta något som du vill jobba för tror vi att du kan vara en viktig del i att leda vår församling framåt. Tveka inte att skicka in din ansökan idag då rekryteringsprocessen sker löpande.

Om oss
Vi är en levande storstadsförsamling som består av människor med olika bakgrund och med skilda livssituationer (ca.200 medlemmar). Alla åldrar finns representerade även om det är en lägre medelålder och det finns ett stort fokus på barnen som är en viktig del av vår församling.
Det gemensamma för oss är att vi tror på Gud och har valt att följa Jesus. Tillsammans följer vi Jesus och hjälper varandra genom livet i med- och motgång. Vi strävar efter att vara en nyfiken och inkluderande församling där alla ska få komma precis som de är. Vi tror att det finns mycket
att hämta i både den stora och lilla gemenskapen och vårt största fokus är gudstjänster och hemgruppssamlingar utöver samlingar med tonåringar och barn.

Så här beskriver en av pastorerna, Erik Hjelmfors, att det är att arbeta i Söderhöjdskyrkan

"Att få arbeta som pastor i Söderhöjdskyrkan är både roligt och spännande. En kyrka på Söder mitt bland hipsters, småbarnsfamiljer och andra. En kyrka med engagemang för utsatta människor i närområdet, med stort hjärta för barn och ungdomar och en genomgående längtan att leva nära människors vardag med deras livsfrågor. Jag får utmanas i att för alla presentera Jesus så klart och tydligt som jag kan."

Vi ser ett värde i att som pastor få möjligheten att arbeta i team och att ha ett arbete/engagemang utanför sitt arbete i Söderhöjdskyrkan och bygger därför våra anställningar på deltidstjänster. Du kommer vara en del av ett team om 6 personer i uppdelningen: tre pastorer (50, 50 samt 25 %), en ungdomsledare (50%), en barn- och familjekoordinator (25 %), samt en administratör (25 %). Teamet har mycket kontakt med varandra och träffas en gång i veckan (minst) för att be, planera och lyfta utmaningar och idéer med varandra. Läs gärna mer om oss på www.soderhojdskyrkan.se

Om tjänsten
I din pastorstjänst kommer du tillsammans med församlingens två andra pastorer och övriga församlingsledare att leda församlingen, där var och en ansvarar för olika huvudområden. I dina arbetsuppgifter ingår att finnas med i arbetet som rör gudstjänster och övrigt församlingsliv.
Ditt huvudområde är att särskilt jobba för att utveckla arbetet med unga vuxna i åldrarna 19-30 år.

Du kommer exempelvis att:
• hålla predikningar (1-2 i månaden) och vara delaktig i gudstjänsterna på olika sätt
• företräda församlingen i olika sammanhang
• leda genom att nätverka och bygga relationer med så väl nya som gamlabesökare/medlemmar i kyrkan

Vi söker dig som
• har en kristen tro som du lever i
• har ett stort intresse för teologi då vi vill bygga en församling
som bygger på en god teologisk undervisning
• har ett hjärta som bultar extra för att arbeta nära unga vuxna i åldern 19- 30 år
• vill vara med och utveckla och bygga Söderhöjdskyrkans församling framåt

Vi blir extra intresserade om du
• studerar eller sedan tidigare har någon form av teologisk utbildning
• har tidigare erfarenhet av arbete i församling, undervisning inom kristen tro och/eller annan relevant erfarenhet att ta med dig in i rollen som pastor.

Som person har du en förmåga att samla människor runt en vision, ta initiativ och driva processer framåt. Du är intresserad av och har en lätthet att kommunicera med alla typer av människor oavsett bakgrund. Vidare är du bekväm i en ledande roll och har en förmåga att se varje individ samtidigt som du har en god förmåga att se till helheten och vilka behov församlingen har. Sist men inte minst, brinner du för att göra Jesus mer känd och bidra till att både människor som har en tro idag och människor som inte har det växer i sin tro.

Övrig information
Start: Efter sommaren eller enligt överenskommelse
Anställning: Deltid om 50 %, tillsvidare
Rekryteringsprocess: Sker löpande, tveka därför inte att skicka in din ansökan idag.
Frågor om tjänsten: Besvaras av Johanna Pettersson på johannape52@gmail.com, 0709-75 00 15

Ansökan skickas till
info@soderhojdskyrkan.se