Du är här:Start > Om oss > Konfa

Kyrkan är människorna

Vi är en kristen församling som består av människor i olika åldrar, med olika bakgrund och med olika livssituationer. Det gemensamma för oss är att vi tror på Gud och har valt att följa Jesus.

Tillsammans vänder vi oss till Gud och hjälper varandra genom livet i med- och motgång. Till vår gemenskap får alla komma precis som de är. Välkommen du också!

Konfa

Folder i pdf

Vad är meningen med livet? Vem är jag? Varför är livet som det är? Vad är kärlek? Finns Gud? Vem är Jesus och varför ska jag bry mig om honom? Vad är det att vara kristen?

Konfirmation i Söderhöjdskyrkan är en skön blandning av allvar och skoj. Om du är nyfiken på frågor som rör ditt liv så kommer du att gilla konfirmationstiden. Vi funderar på några av livets stora frågor, lär känna nya vänner, åker på läger, fikar och hänger tillsammans.

Vi är ett blandat gäng med ledare som vill att varje konfirmand ska få ett oförglömligt år fyllt med undervisning, äventyr, fika, gemenskap och skratt med Jesus i centrum.

Vem får vara med?

Konfa Söderhöjd är för dig som går i 8:an eller 9:an. För att bli konfirmand behöver du inte veta vad du tror eller kalla dig kristen. Här får du chansen att ta reda på vad kristen tro innebär tillsammans med andra konfirmander och ledare. För att delta i konfaläsningen hos oss behöver du inte vara döpt, vi tänker inte att man konfirmerar sitt dop. I konfirmationen bekräftar vi dig som människa, du får veta att du är bekräftad av Gud och du har möjlighet att själv ta ställning till om du vill tro på Gud eller inte.

Vad gör man?

Att delta i konfaläsningen är ett bra sätt att få möjlighet att samtala om viktiga livsfrågor, dela tankar och erfarenheter med andra tonåringar och vuxna samt att få kunskap om grunderna i kristen tro - allt i en miljö där man lyssnar och visar respekt för varandra.

Hur ofta ses vi?

En fredag i månaden och en söndag i månaden har vi konfirmationsläsning, kan dock ändras vid behov. Dessutom blir det ett antal gudstjänstbesök, läger och hajker.

Övrig info

Intresseanmälan så snart som möjligt till: erik.hjelmfors@gmail.com eller 072-310 73 08

Vi har en förträff 17 maj och startar upp på riktigt den 6 september.

Erik Hjelmfors

erik@soderhojdskyrkan.se